yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara elverişli halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür kapıların en majör üstünlükı yaman sızdırmaması ve belli derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına hileınmasına yardımcı evet ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalım ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Mimarida kâin insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrolör şeşna düzenınmasında önemli bir rol oynar.

Alelumum yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da yönlü maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir seçenek sunar.

Bu nedenle eğer binanız dâhilin yangın kapısı Adana, yangın bapsı Osmaniye gibi tetkik örgüyorsanız öncelikle fevkda belirttiğimiz özellikleri taşıyan bir kapı seçtiğinizden sakıncasız olmalkaloriız.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve ustalıkaretler kullanılır.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseri tenha katlı evlerde konstrüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlamlanır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal kılmak ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi üzere dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya Yangın Merdiveni Kapısı yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page